Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-makowy z masą adwokatową
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy stopniowo zimny budyń, pod koniec wlewamy adwokat.
Wierzch dekorujemy wiórkami kokosowymi.
jajko | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
kakao | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | 1,5 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
wiórki kokosowe | 15 dag |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
margaryna | 1 kostka |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
mak | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | pół litra |
żółtko jajek | 5 sztuk |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
mąka | 3 łyżki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
cukier | pół szklanki |
margaryna | 1 kostka |
likier adwokat | 2 kieliszki |
wiórki kokosowe | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: