Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
mięso mielone wieprzowe 300 g
papryka czerwona 1 szt
kalafior 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Majeranek suszony Prymat
Kminek mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wymieszać z przyprawami. W rondlu rozgrzać olej. Z mięsa formować małe pulpeciki i smażyć na gorącym tłuszczu. Paprykę pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Dodać do obsmażonych pulpecików.
Krok 1 - Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego foto
2
Podsmażyć 5-10 minut i zalać gorącą wodą. Gotować kolejne 5 minut, dodać przecier pomidorowy, przyprawy. Gotować do zgęstnienia sosu. Sos nałożyć do naczyń do zapiekania i przykryć ciastem francuskim. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut.
Krok 2 - Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego foto
3
Podawać gorące. Smacznego :)
Krok 3 - Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak