Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowa z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 2
oliwy z oliwek 2 łyżki
octu balsamicznego 1 łyżka
czosnku 2 ząbki
szczypta ziół prowansalskich
soku z cytryny 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 4
kilka galazek natki pietruszki
feta 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowa z awokado

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ skropić sokiem z cytryny. Ogórki umyć, a następnie zetrzeć razem ze skórką na tarce do warzyw.
Osączyć ogórka i wymieszać go z pokrojonym na kawałki serem. oliwę połączyć z octem, dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie, szczyptę soli oraz pieprzu. Gotowym sosem polać ogórka wymieszanego z serem. Sałatką napełnić miejsce po pestce w awokado. Ozdobić połówkami pomidorków koktajlowych i listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak