Owocowy serniczek na zimno

Owocowy serniczek na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    20 dag
  • truskawek

    50 dag
  • twarożku

    50 dag
  • serka mascarpone

    50 dag
  • żelatyny

    4 łyżeczki
  • cukru pudru

    3-4 łyżki
  • biszkopty podłużne

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty pokruszyć, następnie wymieszać je( poza 1-2 łyżkami do dekoracji) z rozpuszczonym masłem. Tortownicę posmarować olejem i ułożyć na niej spód z masy biszkoptowej. Schłodzić.
Twarożek wymieszać z serkiem i cukrem. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i połączyć z masą serową. Zmiksować.
Na masie biszkoptowej ułożyć truskawki, całość polać masą serową i oprószyć pokruszonymi biszkoptami. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

20.11.2010 01:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat