Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chińska z pierożkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

włoszczyzna
kapusta pekińska 1/4 szt
grzyby mun 4-5 szt
kiełki fasoli mung 2 łyżki

farsz

filet z kurczaka 1 szt
kiełki fasoli mung 2 łyżki

ciasto

mąka 1 szkl
gorąca woda 1/2 szkl
olej arachidowy 1 łyżka

przyprawy

sos sojowy
sos chili
marynata teriyaki
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chińska z pierożkami

Filet drobiowy ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę, przyprawić, dodać pokrojone kiełki i całość rozdrobnić blenderem. przygotować ciasto, pociąć na kwadraty i sklejać kwadratowe pierożki. Ugotować w osolonej wodzie.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w zapałkę, pora w plasterki, wrzucić na osolony wrzątek razem z grzybami mun. Kiedy grzyby zmiękną pokroić je w paseczki. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną kapustę pekińską i kiełki fasoli. Doprawić do smaku.
Zupę podawać z pierożkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tycjanowa 07.09.2015 11:40
Uwielbiam :)
halina17 06.09.2015 17:33
Dobra zupa.
DorotaZ 06.09.2015 17:14
Smaczna zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak