Przepis i sposób przygotowania na: Flatbread z warzywnym farszem
Przepis na:
- flatbread z farszem
- chlebki z warzywami
CIASTO:
1. Wszystkie składniki połącz ze sobą, następnie dokładnie wyrób ciasto i odłóż do wyrośnięcia na 1 godzinę.
2. Następnie za pomocą rąk uformuj placki i spłaszcz je (jeśli ktoś ma problemy można bez problemu użyć wałka).
FARSZ:
1. Wszystkie składniki wrzuć do pojemnika rozdrabniacza i zmiksuj na pastę (farsz nie musi być bardzo gładki).
2. Dopraw wszystkimi przyprawami i ponownie wymieszaj. Gotowy farsz rozprowadź na plackach i piecz je w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 12-14 minut (w zależności od piekarnika).
3. Gotowe placki można dodatkowo posypać szczypiorkiem i natką oraz polać dobrej jakości oliwą z oliwek.