Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka na chińskich ryżu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
ryż brązowy 1 woreczek
grzyby mun kilka szt
pieczarki 100 g
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 1 mała
sos sojowy
marynata teriyaki
sos chili
sól i pieprz
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka na chińskich ryżu

Grzyby mun namoczyć. Rybkę skropić sosami, odstawić do lodówki na pół godziny.
Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy woda odparuje pokrojone w paseczki grzyby mun i groszek. Podsmażyć kilka minut. Wsypać ryż, dodać łyżkę sosu sojowego i 3 łyżki sosu teryiaki. Podsmażyć 5 minut. Doprawić do smaku.
Rybę usmażyć na patelni grillowej. Ułożyć na porcji ryżu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak