Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka faszerowane papryką i ogórkiem kiszonym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 szt
papryka czerwona 1/2 strąka
papryka żółta 1/2 strąka
ogórek kiszony 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka faszerowane papryką i ogórkiem kiszonym

Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Ogórki kiszone także kroję w podłużne pasy. Filety z piersi kurczaka cienko rozbijam tłuczkiem. Oprószam solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładę po kawałku papryki oraz ogórka. Mięso delikatnie zwijam w roladki. Roladki maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Przygotowane roladki układam na patelni z rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z każdej strony. Podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 27.08.2015 22:40
wygląda apetycznie mniam mniam
Łukasz15 27.08.2015 22:32
Pyszne mięsko
MałaMi89 27.08.2015 22:27
A na taki obiadek to ja się wpraszam... ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak