Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś faszerowana, duszona w warzywach

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś
3 połówki
cebula
pół małej
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser biały
5 dkg
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
por
kawalek
mąka kukurydziana
2 łyżeczki
mleko
2 łyżki
bulion
1 szt
papryka zielona
po kawałeczku
papryka żółta
po kawałeczku
papryka czerwona
po kawałeczku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana, duszona w warzywach

Piersi oczyścić .. przeciąć na płaty , skrawki które odpadną pozostawić do nadzienia.
Cebulę, paprykę i mięso posiekać drobno i przysmażyć, wystudzić i wymieszać z serem.
Nadziać płaty i spiąć wykałaczkami (pozostałe nadzienie pod koniec dodać do sosu)
Przyrumienić nadziane piersi z obu stron. Bulion rozpuścić w ok 3/4 szkl wody wrzucić marchewkę i pietruszkę, wyjąć i pokroić w słupki. Do bulionu włożyć obsmażone nadziane piersi, Przykryć warzywami i pokrojonym porem, Dusić pod przykryciem ok 20 min.. wyjąć mięso na talerze i rozrobioną w mleku mąką kukurydzianą podprawić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.. Polać sosem warzywnym nadziewane piersi .. Podawać z sałatką Grecką lub inną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.01.2011 00:07
super
iwona332 21.01.2011 00:07
super
Mysiunia 21.12.2010 06:40
bardzo ładnie wyglada:)
Katarzyna156 03.11.2010 21:32
Tak wygląda apetycznie
PaniMISIOWA 09.10.2010 00:14
musi być chyba pracochłonne, ale pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak