Pierś faszerowana, duszona w warzywach

Pierś faszerowana, duszona w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś

    3 połówki
  • cebula

    pół małej
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser biały

    5 dkg
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    kawalek
  • mąka kukurydziana

    2 łyżeczki
  • mleko

    2 łyżki
  • bulion

    1 szt
  • papryka zielona

    po kawałeczku
  • papryka żółta

    po kawałeczku
  • papryka czerwona

    po kawałeczku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi oczyścić .. przeciąć na płaty , skrawki które odpadną pozostawić do nadzienia.
Cebulę, paprykę i mięso posiekać drobno i przysmażyć, wystudzić i wymieszać z serem.
Nadziać płaty i spiąć wykałaczkami (pozostałe nadzienie pod koniec dodać do sosu)
Przyrumienić nadziane piersi z obu stron. Bulion rozpuścić w ok 3/4 szkl wody wrzucić marchewkę i pietruszkę, wyjąć i pokroić w słupki. Do bulionu włożyć obsmażone nadziane piersi, Przykryć warzywami i pokrojonym porem, Dusić pod przykryciem ok 20 min.. wyjąć mięso na talerze i rozrobioną w mleku mąką kukurydzianą podprawić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.. Polać sosem warzywnym nadziewane piersi .. Podawać z sałatką Grecką lub inną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

21.01.2011 00:07
super

iwona332

21.01.2011 00:07
super

Mysiunia

21.12.2010 06:40
bardzo ładnie wyglada:)

Katarzyna156

03.11.2010 21:32
Tak wygląda apetycznie

PaniMISIOWA

09.10.2010 00:14
musi być chyba pracochłonne, ale pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat