Kurczak a\'la kebab z dipem jajeczno-krabowym

Kurczak a\'la kebab z dipem jajeczno-krabowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • przyprawa do gyrosa

    4 łyżki
  • paluszki krabowe

    3 sztuki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • musztarda francuska

    1 łyżeczka
  • jaja na twardo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka oprószyć przyprawą do gyrosa i pieprzem, odstawić na 2 godziny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godziny. Po upieczeniu i ostygnięciu obrać udka z mięsa i posiekać je a w cieniutkie paseczki. Dip przygotować wg przepisu nr 39 w mojej księdze. Paseczki kurczaka ułożyć na półmisku, obok ułożyć dip. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

22.06.2012 12:04
porcja typowa dla mężczyzny:)

berys18

12.12.2011 11:31
smakowicie wygląda

Monika193

14.11.2011 18:28
smaczny

ela16

20.10.2011 09:55
fajne

jogobella231

23.05.2011 09:38
super

Smakosz6

25.03.2011 10:21
jest super- polecam!

Grażyna13

26.02.2011 09:06
Super !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat