Kalafior z wody z masłem

Kalafior z wody z masłem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • masło

    2 ł.
  • sól i cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora oczyścić opłukać w zakwaszonej octem wodzie, następnie włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i ugotować pod przykryciem do miękkości. Miękkiego kalafiora wyjąć ułożyć na talerzyku i polać zarumienioną tartą bułką wymieszana ze stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

20.03.2012 09:24
już nie mogę się doczekać

babcia

20.03.2012 09:24
już nie mogę się doczekać

ewaa

17.06.2011 22:11
pyszny:)

ElizaT

17.01.2011 00:51
prosto i smacznie

iwona332

22.09.2010 23:36
super

buksiak12

15.09.2010 15:21
super

Beata73

14.09.2010 17:06
proste ale jakież smaczne!

misia53

12.09.2010 19:14
Taki klasyczny przepis

Monika193

29.08.2010 09:30
z pewnością pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat