Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna potrawa z kiełbasy i warzyw

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 4 sztuki
pieczarki 200 g
cebule 2 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
smalec 1 łyżka
piwo 1 szklanka
oregano 1 łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki w płatkach
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Porada

Szybka w przygotowaniu potrawka o lekko słodkim smaku które oddaje piwo a zarazem pikantna dzięki dodaniu czosnku i płatków chili.

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna potrawa z kiełbasy i warzyw

Kiełbasę oraz obrane pieczarki kroimy w pół plasterki.
Cebule siekamy drobno , obrany czosnek kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy smalec , przesmażamy kiełbasę z cebulą a po chwili dodajemy czosnek.
Danie doprawiamy , smażymy składniki na rumiano.
Wlewamy piwo , dusimy potrawkę do odparowania płynów.
Podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi zieleniną oraz szklanką zsiadłego mleka czy też maślanki.
Danie równie dobrze będzie smakowało z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 14.08.2015 22:05
Polecam serdecznie piwo wyparowuje a smak oryginalny zostaje :)
RenataZ-et 14.08.2015 15:48
super danie
dom-agi 14.08.2015 14:50
Bardzo apetyczne!
ben-ka 14.08.2015 14:12
Takiej potrawy jeszcze nie jadłam.
Konczi 14.08.2015 13:54
coś dla mojego męża ;)
bertpvd 14.08.2015 09:47
pięknie podane :) aż głodny się zrobiłem
VioletoweKucharzenie 14.08.2015 09:46
pysznie u Ciebie:-)
w mojej kuchni 14.08.2015 08:05
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak