Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bananowy z galaretką truskawkową
Kroki postępowania
Zmiksowałam jaja z ksylitolem ( masy będzie sporo więc weźcie głęboką miskę).
Dodajemy partiami ser z wiaderka ( miksujemy na średnich obrotach ).
Dodajemy mleko i olej.
Na końcu dodajemy budynie bananowe ( miksujemy nadal na najmniejszych obrotach).
Do blaszki prostokątnej na dno układamy petitki .
Po upieczeniu i wystudzeniu rozrabiamy galaretkę arbuzową w 600 l wody gotowanej i zostawiamy do lekkiego stężenia .
Kiedy nam zaczyna lekko tężeć galaretka przelewamy na sernik.
Wkładamy sernik z galaretką do lodówki i niech sobie zastyga.
Sernik jest najlepszy na następny dzień .
Kiedy nam zaczyna lekko tężeć galaretka przelewamy na sernik.
Wkładamy sernik z galaretką do lodówki i niech sobie zastyga.
Sernik jest najlepszy na następny dzień .