Tosty z jajkiem

Tosty z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    1/4 łyżeczki
  • ocet

    125 ml
  • jaja

    4 szt
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • masło

    20 g
  • wino czerwone

    125 ml
  • ser gouda

    250 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino podgrzać z musztardą i papryką, zdjąć z ognia, dodać tarty ser i wymieszać. W rondlu zagotować 1/2 l wody z octem. Do filiżanki kolejno rozbić jajka, zsunąć je ostroznie do gorącej wody z octem. Odczekać 5 minut, po czym wyjąć łyżką cedzakową. Chleb opiec w tosterze i posmarować masłem. Na każdej kromce ułożyć jajko i pokryć serowym kremem. Zapiec w gorącym piekarniku. Oprószyć szczyptą papryki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

09.09.2010 07:25
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat