Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka zapiekana w papryce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
papryka zielona 1
kaszanka 500 gram
oliwa 2 łyżki
ser żółty ok. 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka zapiekana w papryce

Kroki postępowania

1
Kaszankę przesmażamy (na oliwie), mieszając by się nie przypaliła.
Krok 1 - Kaszanka zapiekana w papryce foto
2
Obie papryki myjemy i przekrawamy na pół, wyciągając gniazda nasienne.
Krok 2 - Kaszanka zapiekana w papryce foto
3
Połówki papryki wypełniamy kaszanką.
Krok 3 - Kaszanka zapiekana w papryce foto
4
Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch faszerowanych papryk. Zapiekamy ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Kaszanka zapiekana w papryce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.08.2015 15:38
ale pyszne jedzonko..
Damiano
Damiano 02.08.2015 11:23
fajny pomysł
gosia1988 02.08.2015 10:18
Ja również zjadam tylko tą własnej roboty, tych ze sklepu nie ruszam :)
agaK. 02.08.2015 10:07
Fajny pomysł, ale kaszankę zjadam tylko własnej roboty bo nasłuchałam się dużo ile rzeczy można w niej znaleźć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak