Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mięso mielone 200 g
papryka czerwona 1/4 szt
papryka żółta 1/4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Kroki postępowania

1
Cukinię dzielimy na pół. Wydrążamy środek, solimy, pieprzymy i posypujemy słodką papryką.
Krok 1 - Cukinia faszerowana foto
2
Mięso podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą, papryką, pieprzem, oregano i bazylią. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy razem przez kilka minut.
Krok 2 - Cukinia faszerowana foto
3
Z cukinii wylewamy zebrany sok i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.
Krok 3 - Cukinia faszerowana foto
4
Następnie cukinie wyciągamy, faszerujemy mięsem i zapiekamy kolejne 20 minut w 180 C
Krok 4 - Cukinia faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 26.07.2015 20:25
super przepis, uwielbiam taką cukinię
Motorek 26.07.2015 12:18
lubię takie jedzenie
pestka 26.07.2015 08:29
smaczny obiad
agaK. 25.07.2015 23:32
Siostra mojego męża ostatnio taką robiła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak