Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofty z dżemem porzeczkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 100 ml
mąka 2 szklanka
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda zimna 100 ml
cukier waniliowy 1 łyżeczka
dżem porzeczkowy 100 gram
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gofty z dżemem porzeczkowym

Do miski wlewamy 100 ml oleju. Wsypujemy mąkę. Wbijamy jajka. Dodajemy cukier waniliowy. Dodajemy proszek do pieczenia. Dodajemy stopniowo wodę. Wszystko blendujemy na jednolitą masę. Nagrzewamy gofrownicę. Smarujemy gofrownicę olejem. Wylewamy łyżką ciasto na gofrownicę. Pieczemy z każdej strony po 5 minut. Wykładamy gofry na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Gofry smarujemy dżemem i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak