Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone indycze 1/2 kg
estragon 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1/2 szt
czosnek 1-2 ząbki
pomidor 1 szt
jajko 1 szt
ser żółty 3-4 plasterki
oliwa 1-2 łyżki

Lista składników

bułki
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger

Mięso zmielić, dodać estragon, natkę pietruszki oraz pokrojonego w kosteczkę pomidora. Cebulę drobno siekamy i delikatnie rumienimy na oliwie, dodajemy do mięsa razem z tłuszczem.. Następnie dodajemy jajko, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formować nie wielkiej ilość kulki, rozpłaszczamy ręką. Tak przygotowane hamburgery pieczemy na grillu lub w piekarniku z grillem. Pod koniec pieczenia na każdego hamburgera kładziemy plasterek sera żółtego.
Bułki na hamburgery podgrzewamy na grillu.
W ciepłe bułki wkładamy mięso, dodajemy dużo sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 21.07.2015 13:24
Pięknie wyglądają
Krystyna32 21.07.2015 07:50
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak