Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanek
Kroki postępowania
Na ciasto makowe wyłożyć masę orzechową, przykryć plackiem jabłkowym i wierzch ciasta polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
mąka pszenna | 60 dag |
cukier puder | 25 dag |
margaryna | 25 dag |
żółtko jajek | 4 szt |
śmietana | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jabłka | 80 dag |
cukier | 18 dag |
margaryna | 4 dag |
mak | 1 szkl |
jajko | 2 szt |
margaryna | 5 dag |
cukier | 10 dag |
rodzynki | 10 dag |
skórka pomarańczowa | 10 dag |
orzechy włoskie | 20 dag |
cukier | 1 szkl |
mleko | 1/2 szkl |
masło | 20 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: