Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto malinowo-budyniowe
Kroki postępowania
Pianką przykryć maliny.Drugą połowę ciasta poskubać i rozsypać na malinową piankę. Piec w temperaturze 170 stopni do zarumienienia (przez ok pól godziny).
mąka pszenna | 4 szkl |
margaryna | 1 kostka |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier | 20 dag |
cukier waniliowy | 1 op |
proszek do pieczenia | 2 łyzki |
mleko | 0,8 l |
budyń waniliowy | 2 op. |
białko | 4 szt |
cukier | 3 łyżki |
kisiel malinowy | 1 op. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: