Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób w stylu wiejskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 gramów
boczek wędzony 100 gramów
masło 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób w stylu wiejskim

Bób ugotować, jeśli jest to młody, świeży bób, wystarczy około 5 minut od zagotowania (bób wrzucić do zimnej, osolonej wody). Odlać wodę, po paru minutach, gdy bób ostygnie, obrać ze skórki.
W międzyczasie boczek pokroić na małe lub większe kawałki, na małym ogniu zesmażyć na patelni, wytapiając część tłuszczu. Jeśli boczek jest chudy, warto dodać masło.
Do skwarek wrzucić obrany bób i chwilę podgrzewać. Gotowe :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 14.10.2015 18:17
jeszcze tak przygotowanego bobu nie jadłam
gosia56 10.07.2015 12:49
proste i pyszne jedzonko;)
Renata9 09.07.2015 21:36
Fajne jedzonko :-)
magda1976 09.07.2015 19:10
Uwielbiam bób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak