Zupa-krem z zielonego groszku

Zupa-krem z zielonego groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica

    8 plasterków
  • rosół

    2,5 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

  • zielony groszek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z zielonym groszkiem na gorącym oleju. Zalać rosołem i gotować pod przykryciem około 10 minut. Zupę przetrzeć przez sito. Ponownie podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z zupą. Do każdego talerza włożyć plasterek polędwicy i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

01.07.2011 19:43
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat