Zupa Krem z pora

Zupa Krem z pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cały duży por

    1 szt
  • natka pietruszki

  • mąka

    2 łyżki
  • smietana 18%

    4 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • gałka muszkatołowa

  • ziemniaki

  • woda zimna

    1,5 l
  • bulion

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Do garnka wlać 1,25 litra wody i dorzucić 2 kostki bulionu drobiowego.
Doprowadzić do wrzenia.

2.Cały por pokroić w plastry. Ziemniaki pokroić w kostkę.

3. Pokrojony por i ziemniaki wrzucić do gotującego się buliou. Gotować razem ok. 20 minut.

4.Wywar lekko ostudzić i zmiksować blenderem.

5.Przetarty wywar podgrzewać na małym ogniu.

6.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat