Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana kaszą jaglaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 woreczek 100 g
papryka czerwona 2 sztuki
natka pietruszki 1 garść
sól i pieprz wg smaku
Kucharek przyprawa do potraw wg smaku
marchew 1 sztuka

Porada

Kaszę można ugotować z kostką warzywną lub bez niej. Ja ugotowałam z kostką.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
W garnku doprowadzamy do zagotowania woreczka z kaszą jaglaną i kostką warzywną. Przekładamy na bok.
Krok 1 - Papryka nadziewana kaszą jaglaną foto
2
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.
Krok 2 - Papryka nadziewana kaszą jaglaną foto
3
Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej.
Krok 3 - Papryka nadziewana kaszą jaglaną foto
4
Dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy.
Krok 4 - Papryka nadziewana kaszą jaglaną foto
5
Następnie dodać marchew. Wymieszać.
Krok 5 - Papryka nadziewana kaszą jaglaną foto
6
Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe.
Krok 6 - Papryka nadziewana kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.07.2015 20:13
super danie
Monika-twin 06.07.2015 17:26
PROSTY I SMACZNY PRZEPIS.
Konczi 06.07.2015 07:52
lubię faszerowane warzywka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak