Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami
Nieco inna wersja przepisu na bagietkę z pieczarkami, bo w składnikach jest cebula, anchois, pomidory oraz oliwki. Na dodatek mamy dwa rodzaje sera: żółty na spód oraz kozi na wierzch. Nuty czosnkowej dodaje sól smakowa. Spróbujcie - naprawdę pyszne zapiekanki!
1. Bagietki kroimy wzdłuż na pół.
2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem.
3. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min.
4. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.