Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zapiekanka
Domowa zapiekanka - potrzebujesz bagietkę, pieczarki, ser żółty i keczup. Upieczone zapiekanki możesz posypać natką pietruszki, udekorować połówkami pomidorków i polać keczupem.
1. Długie 2 bagietki kroimy na 3 części, a później wzdłuż otrzymując 12 porcji. Każdą z nich przy brzegach bardzo delikatnie smarujemy masłem.
2. Pieczarki kroimy na tarce w talarki i dusimy na patelni z dodatkiem łyżki masła, doprawiamy solą, papryką.
3. Uduszone pieczarki nakładamy obficie na przygotowane bagietki, posypujemy serem żółtym startym na grubych oczkach.
4. Wszystko zapiekamy w piekarniku 8 minut w temperaturze 180 stopni.
5. Po wyjęciu dekorujemy ketchupem i natką pietruszki. Zajadamy na gorąco. Smacznego.