Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany bakłażan

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
czubrica czerwona
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany bakłażan

Kroki postępowania

1
Bakłażana umyć i pokroić na 1 cm plasterki. Posolić i odstawić na ok. 20 min, tak aby puścił sok (goryczkę).
Krok 1 - Panierowany bakłażan foto
2
Następnie plasterki przepłukać w wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą, pieprzem i czerwoną czubrycą.
Krok 2 - Panierowany bakłażan foto
3
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Panierowany bakłażan foto
4
Rozgrzać olej na patelni i smażyć przez kilka minut z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Panierowany bakłażan foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.06.2015 11:04
pyszne dania,lubię takie przekąski :-)
Benita 17.06.2015 10:19
Fajny pomysł na bakłażany
w mojej kuchni 17.06.2015 08:47
pyszne bakłażany
Konczi 17.06.2015 08:04
bardzo lubię :) porywam plastereczek :D
Krystyna32 17.06.2015 07:11
wygląda bardzo apetycznie
ilka01 16.06.2015 23:00
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak