Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
woda 1 litr
sól do smaku
ziemniaki 3 duże sztuki
marchewki 2 małe sztuki
groch 1 szklanka
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa

Groch zalać wodą i moczyć przez całą noc.
W garnku zagotować wodę i wrzucić do niej oczyszczone i umyte skrzydełka. Na małym ogniu ugotować wywar.
Ziemniaki obrać i umyć, a następnie pokroić w kostkę. Gdy mięso będzie miękkie dodać pokrojone warzywa. Gotować do miękkości.
Wodę z grochu odlać. Do oddzielnego rondla nalać świeżej wody, przełożyć groch i gotować.
Gdy ziemniaki będą miękkie do wywaru dodać ugotowany groch.
Całość przyprawić solą i majerankiem, zagotować.

Zupę podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.06.2015 11:00
pyszne danie obiadowe..
Hrabina w kuchni 05.06.2015 21:05
Smaczna zupa.
Adamorek 05.06.2015 12:26
fajna klasyczna grochóweczka
Franciszek 05.06.2015 09:30
dobra zupa
Ewelina1991 05.06.2015 08:41
fajna zupka
pestka 05.06.2015 07:45
lubię taka zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak