Kurczak z sherry

Kurczak z sherry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sherry

    2 łyżki
  • margaryna

    1 kost
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • piersi z kurczaka

    350 g
  • pieprz

  • sól

  • białka

    3 szt
  • orzechy włoskie

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry. Kurczaka przełożyć do miseczki, dodać sherry i sól. Odstawić na 20 minut. Orzechy posiekać, białka ubić na sztywna pianę, dodać mąkę, wymieszać. Mięso włożyć do masy z mąki, obtoczyć w niej z każdej strony, i w orzechach posiekanych. Rozgrzać margarynę na patelni, smażyć drób na złoty kolor. Kurczaka przełożyć na półmisek, posypać solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat