Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK BOUNTY
2. Masa serowa: Wiórki zmiksować na pył w młynku do kawy lub blenderem. Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować, ale nie za długo. Tylko do połączenia się składników. Wylać na ciasteczkowy spód. W piekarniku jak najniżej umieścić naczynie żaroodporne z wodą. A następnie rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Ciasto wsadzamy do piekarnika nad naczynie żaroodporne ( bez termoobiegu ). Pieczemy ok. 40 min. Po tym czasie zmieniamy temperaturę na 150 stopni, włączamy dolni termoobieg i pieczemy jeszcze 5 min. Sernik wyrósł równy. Wyciągamy i wstawiamy w chłodne miejsce aby sernik dobrze ostygł.
3. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić z likierem w garnuszku na małym ogniu. Energicznie mieszając. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać do śmietany rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę. Zmiksować. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do napęcznienia. Następnie wstawić do mikrofalówki na kilka sekund lub podgrzać w garnuszki. Wlać do ubitej śmietany i szybko zmiksować. Wylać na ostygnięty sernik. Wiórki zmiksować w młynku do kawy lub w blenderze i posypać wierzch sernika. Wstawić do lodówki na kilka godzin.