Kolorowa mozaika

Kolorowa mozaika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryki czerwonej

    1 szt.
  • jajek ugotowanych na twardo

    5 szt.
  • natki pietruszki

    pęczek
  • groszku koserwowego

    1/2 szklanki
  • żelatyny

    4 łyzki
  • bulion drobiowy

    1 z wołowiną
  • schab bez kości

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć, solą, mielonym pieprzem, majerankiem, lubczykiem i przyprawą do pieczeni. Wstawić do lodówki na 2 godziny, a następnie piec w rękawie przez godzinę w temperaturze 180ºC. Ostudzić i pokroić w paski.

W 1,5 l wody rozpuścić kostkę bulionowa, dodać ziele angielskie, kolorowy pieprz, kilka liści pora, natki pietruszki i gotować przez około 10 minut. Zestawić z ognia, dodać żelatynę i wymieszać.

W kubeczkach ułożyć warstwami: posiekaną natkę pietruszki, półćwiartki jajek, paprykę pokrojoną w paseczki, schab i groszek. Zalać ostudzonym bulionem. Wstawić do lodówki na minimum 6 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

18.01.2012 12:59
świetna

iknkirke

29.10.2011 09:51
fajne

bursztynek

23.09.2011 01:11
apetyczna ...

Ela15

07.09.2011 09:34
super wyglada

IlonaAlbertos

22.06.2011 23:04
Ciekawy pomysł na smaczną przekąskę :)

Misiek1

16.08.2010 09:06
Ciekawa galareta. I wygląda smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat