Tatar

Tatar

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    1/2 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • jajko

    1 szt
  • polędwica wołowa

    150 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę zemleć w maszynce, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Ogórka pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę obrać i też pokroić w drobną kosteczkę.
Na talerzyk wyłożyć masę mięsną, zrobić wgłębienie, wbić jajko i obsypać tatara w koło cebulką i ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat