Ziemniaki w pierzynce

Ziemniaki w pierzynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło do smażenia

  • sól

  • tarta bułka

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach kg
  • ser żółty

    50 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ostudzić, obrać pokroić w plasterki.
Obtoczyć w mące, maczać w jajku rozmąconym z solą i panierować w tartej bułce wymieszanej z serem żółtym.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat