Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet sałat z łososiem
Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w grubą kostkę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem zielonym utartym w moździerzu polewamy oliwą i mieszamy.Odstawiamy na 20 minut, po tym czasie smażymy rybę na patelni. Zostawiamy do wystudzenia
2.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, przelewamy wodą osączamy na sicie. Miks sałat przesypujemy do miski . Ogórek pomidory i rzodkiewkę myjemy, kroimy w grubą kostkę, oliwki osączamy z zalewy.Mieszamy z sałatą oraz rybą i makaronem.
3.
Sos winegret: Ocet winny ucieramy z solą do rozpuszczenia wlewamy oliwę dodajemy pieprz oraz bazylię mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy.