Babeczki miodowe

Babeczki miodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • rodzynki

    20 dkg
  • jajka

    3 szt.
  • mleko 3,2%

    400 ml
  • olej

    120 ml
  • płatki owsiane

    20 dkg
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • miód

    7 łyżek
  • sól

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia łyżka

    3 łyżeczki
  • cukier trzcinowy

    70 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę razem z płatkami oraz cukrem, solą, rodzynkami i proszkiem do pieczenia połączyć i wymieszać. Osobno rozbij jajka jak na jajecznicę i dodaj do nich miód z mlekiem i olejem. Całość połączyć i włożyć do foremek. Piec około 20 minut w temp. około 150*c. Najlepiej z termoobiegiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

21.02.2016 09:23
fajne babeczki

Maniek2

15.10.2012 19:02
smaczne

Mariposas

22.07.2012 21:31
muszę spróbować

Andysz

02.05.2012 22:20
rewelacja;)

cukiereczek

24.11.2011 06:31
super

maryśka

03.10.2011 09:08
pycha

pacpaw

04.07.2011 21:16
jaki smakołyk

angelika14

12.06.2011 10:40
pychotka

eli82

27.05.2011 21:08
super

Rique

13.05.2011 16:08
apetyczne i z miodem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat