Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z czerstwego chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 50 dag
włoszczyzna suszona 2 łyżki
Rosół drobiowy z włoszczyzną 1 szklanka
jajko 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
pomidory suszone Smak 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z czerstwego chleba

Kroki postępowania

1
Zagotować 1,5 litra wody z suszoną włoszczyzną, włożyć do niej czerstwy chleb i zostawić do przestudzenia.
Krok 1 - Placki z czerstwego chleba foto
2
Następnie dodać warzywa z rosołem. Po ostudzeniu dodać jajka i przyprawy. Całość zmiksować (w tym momencie można dodać 1-2 łyżki mąki jeśli masa jest zbyt płynna – to zależy od suchości chleba).
Krok 2 - Placki z czerstwego chleba foto
3
Dodać drobniutko poszatkowaną cebulę, pomidory i zieleninę.
Krok 3 - Placki z czerstwego chleba foto
4
Łyżką kładłam małe placki na rozgrzany olej i smażyłam z obu stron.
Krok 4 - Placki z czerstwego chleba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 10.05.2015 15:32
Ciekawy przepis i fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak