Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z młodymi warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler młody 1 sztuka
por 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat
chili Prymat
Majeranek suszony Prymat
czubrica czerwona
sól i pieprz
olej rzepakowy 1 łyżka
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z młodymi warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Warzywa obrać i pokroić w nieregularną kostkę, a pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Mięso posolić delikatnie i obsmażyć na patelni z wcześniej rozgrzanym olejem i masłem.
Krok 1 - Karkówka z młodymi warzywami foto
2
Lekko podsmażoną karkówkę przełożyć do rondla, a na patelnię wrzucić warzywa, zrumienić i dodać pieczarki.
Krok 2 - Karkówka z młodymi warzywami foto
3
Następnie podrumienioną włoszczyznę i grzyby dodać do mięsa. Na tym etapie dodać wszystkie przyprawy, a całość zalać gorącą wodą. Dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut
Krok 3 - Karkówka z młodymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 08.05.2015 17:31
Az ślinka leci - pyszne mięsko!
Bernadeta1 08.05.2015 12:53
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak