Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany boczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 500 g

Marynata do boczku

olej 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
cząber 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany boczek

Składniki marynaty mieszamy dokładnie z miseczce. Boczek kroimy na plastry. Plasterki boczku dokładnie pokrywamy marynatą z oby stron. Wkładamy do lodówki na około godzinę. Gdy mięso jest zamarynowane kładziemy na gorący grill i grillujemy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 04.05.2015 12:44
lubię grillowany boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak