Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z roszponką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

roszponka 100 g
pomidory 4 szt
ogórek zielony 2 szt
sałata lodowa 1 szt
Sałata Eisberg Flamenco Mix 1 szt
woda zimna 1 l

Dodatek

jogurt grecki 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z roszponką

Kroki postępowania

1
Obieramy ogórki i kroimy w ćwiartki.
Krok 1 - Wiosenna sałatka z roszponką foto
2
Pomidory pozbawiamy szypułek i kroimy w ćwiartki.
Krok 2 - Wiosenna sałatka z roszponką foto
3
Szatkujemy w paski sałatę lodową.
Krok 3 - Wiosenna sałatka z roszponką foto
4
Dodajemy do kubeczka jogurt i doprawiamy solą i pieprzem wg. uznania.
Krok 4 - Wiosenna sałatka z roszponką foto
5
Roszponkę wrzucamy do chłodnej wody. Wyciągamy po 5 minutach i suszymy. Do mixu sałat dodajemy pomidory, ogórki, roszponkę i sałatę lodową. Dodajemy z 3-4 łyżki jogurtu.
Krok 5 - Wiosenna sałatka z roszponką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 01.05.2015 19:08
pyszna sałatka
Czarnula666 01.05.2015 18:31
Moje smaki :) Lekko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak