Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • kakao

    6 łyżek
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • wafelki kakaowe

    2 batony
  • masło

    10 dag
  • olej

    3 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
  • cynamom Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto czekoladowe
Odstawiamy jedno jajo do polewy. Z pozostałych jaj oddzielamy białka i ubijamy nas sztywną pianę z dodatkiem cukru. 3 łyżki kakao mieszamy z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cynamonem PRYMAT i proszkiem do pieczenia. Dajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszając.Dajemy olej, mleko i miksujemy. Pieczemy ok. 40 minut.
Krok 2 - Ciasto czekoladowe
Polewa: Jajko miksujemy z cukrem pudrem. Margarynę roztapiamy, wlewamy do jaja, wsypujemy kakao i mieszamy.
Krok 3 - Ciasto czekoladowe
Polewamy ciasto gotową polewą.
Krok 4 - Ciasto czekoladowe
Batony rozkruszamy.
Krok 5 - Ciasto czekoladowe
Posypujemy cisto rozkruszonymi batonami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna47

25.01.2018 11:08
Ile jajek?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat