Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

waniliowe prostokąty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI GŁÓWNE

ciasto francuskie 500 gram

masa

mleko 750 ml
masło 250 gram
cukier 180 gram
budyń waniliowy 100 gram
wanilia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: waniliowe prostokąty

Ciasto rozwałkować lekko i pokroić na 3 równe pasy (ja pokroiłam wzdłuż), ponakłuwać widelcem i piec ok 15-20 min w 190st, ostudzić.
Budyń rozpuścić w odrobinie mleka, resztę zagotować w rondelku, dodać cukier i wanilie.
Wystudzony budyń zmiksować z masłem na krem.
Przekładać: ciasto + krem + ciasto + krem.
Wierzch polać polewą z cukru pudru, można dodać do niej łyżkę olejku rumowego..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 26.04.2015 14:51
wygląda pysznie
anula-d 26.04.2015 14:37
ciekawy przepis
irenka 26.04.2015 13:26
ale fajny deser
Aleksandra/Olcia 26.04.2015 12:29
mniam mniam
Stenka 26.04.2015 12:08
fajny przepis
luna76 26.04.2015 10:54
prosta i smaczna propozycja
Futka 26.04.2015 10:35
Świetna propozycja na bardzo smaczny deser :)
IZABELA29 26.04.2015 09:38
małe słodkie co nie co ,pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak