sezamkowe podudzia

sezamkowe podudzia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    8 szt
  • płynny miód

    4 łyzki
  • sos sojowy

    2-3 łyzki
  • sezam w ziarenkach

    4 łyzki
  • sok z połowy cytryny

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso płuczemy,osuszamy i wkładamy do miseczki.Miod łaczymy z sosem sojowym,sokiem z cytryny ziarenkami sezamu oraz szczypta imbiru i pieprzu.Marynata polewamy podudzia i mieszamy dokładnie aby mieso sie pokryło.Przykrywamy i wstawiamy na 1 godz do lodówki.Na patelni rozgrzewamy olej,wkładamy zapanierowane mieso.Smazymy czesto obracajacaby podudzia ładnie sie zrumieniły ze wszystkich stron.Podajemy np.z ryzem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat