BABECZKI A’LA PIZZA

BABECZKI A’LA PIZZA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ser żółty

    40 g
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • parówki

    5 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • masło

    1/2 kostki
  • sól morska

  • bazylia otarta Prymat

  • oregano

  • przyprawa do pizzy

  • papryka ostra Prymat

  • olej do smażenia

  • ketchup pikantny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - BABECZKI A’LA PIZZA
Połowę żółtego sera kroimy w drobną kosteczkę. Mąkę, proszek do pieczenia i łyżeczkę soli łączymy ze sobą. Dodajemy żółty ser, doprawiamy ostrą papryką, bazylią, oregano i przyprawą do pizzy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 2 - BABECZKI A’LA PIZZA
Umyte i osuszone pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 3 - BABECZKI A’LA PIZZA
Parówki i paprykę pozbawioną gniazda nasiennego kroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy, a następnie wraz z pieczarkami i cebulą dodajemy do mąki.
Krok 4 - BABECZKI A’LA PIZZA
Jajka roztrzepujemy z mlekiem.
Krok 5 - BABECZKI A’LA PIZZA
Masło topimy na małym ogniu, odstawiamy do wystygnięcia, a następnie łączymy z roztrzepanymi jajkami.
Krok 6 - BABECZKI A’LA PIZZA
Składniki mokre łączymy z suchymi. Gotowym ciastem napełniamy do połowy papilotki, polewamy ketchupem, wylewamy resztę ciasta i posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

msmariusz

15.10.2015 11:55
uwielbiana przez wszystkich

as28

19.04.2015 19:11
aż chce się jeść, fajne babeczki

Ola1young

19.04.2015 17:14
smaczne babeczki

agnieszka214

19.04.2015 16:45
bardzo apetycznie wygladaja

marcia7

19.04.2015 15:52
idealne do wina i serów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat