Bułeczki plecione

Bułeczki plecione

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • żółtka

    3 szt
  • drożdże

    2 dkg
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży przygotować rozczyn, a gdy podrosną, dodać mąkę i zagnieść wolne ciasto ze śmietaną, masłem i żółtkami. Formować wałeczki, splatać je i układać na blasze. Gdy podrosną, smarować jajem, piec na rumiano w średnio gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

02.09.2011 17:23
Ładnie się prezentują.

Joanna108

12.11.2010 07:56
uwielbiam takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat