Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane żółte papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 2 sztuki
ryż 1/2 woreczka
bób 20 dag
szczypiorek 1 pęczek
kalafior 5 różyczek
papryczka chili 1 sztuka
majonez 1 łyżka
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane żółte papryki

We wrzątku należy sparzyć papryki. Następnie kroimy je wzdłuż na dwie części. Wyjmujemy z nich nasiona. Ryż oraz bób gotujemy na półtwardo. Łączymy bób oraz ryż. Dodajemy posiekany szczypior przeciśnięty czosnek, oliwę, masło oraz solimy i pieprzymy według uznania. Faszerujemy papryki. Na wierzchu układamy krążki papryczki chili. Pieczmy przez 30 minut w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 20.04.2015 07:40
rewelacyjny przepis
Anna133 17.04.2015 17:29
wspaniale wyglądają, u mnie dziś tez papryka ;)
Ania67 17.04.2015 16:49
Moje smaki
mirosława4 17.04.2015 16:06
apetyczne :)
miodunka 17.04.2015 15:20
piękne kolorowe jedzonko
cukiereczek 17.04.2015 14:49
takie papryki to ja lubię
Betina#45 17.04.2015 14:48
uwielbiam paprykę ! wspaniale wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak