Baranina w słojach

Baranina w słojach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    2 łyżki
  • kapusta kwaszona

    2 kg
  • kminek szczypta nasion

  • sól

  • pieprz

  • baranina

    1 kg
  • grzyby suszone

    5 szt
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy kawałek rozbić młotkiem i obrumienić na tłuszczu. Włożyć połowę kapusty do garnka, rozłożyć na niej mięso i pokryć pozostałą częścią kapusty. Dodać namoczone grzyby, podsmażoną cebulę, kminek i razem gotować 20 minut. Włożyć gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamknąć. Pasteryzować 1 godz i 20 minut, następnego dnia 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat