Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • niezbyt duża główka młodej kapusty

    1
  • pęczek koperku

    1
  • dkg wędzonego boczku

    15
  • łyżeczka mąki

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę grubo posiekać, włożyć do garnka, wlać 1/2 szkl. wody, dodać 1/2 łyżeczki cukru, lubczyk i dusić 3-5 min. - ma być ugotowana, ale chrupka. Doprawić ją solą, octem jabłkowym i ew. jeszcze cukrem, dodać 3/4 posiekanego koperku (reszta do przybrania). Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni, posypać 1 czubatą łyżeczką mąki i zasmażkę rozprowadzić niewielką ilością wody spod kapusty, przelać całość do garnka, zagotować. Przed podaniem posypać resztą koperku. Podawać z młodymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

22.06.2012 16:27
pycha

SylwiaMagdaSabin

29.11.2011 10:57
pyszne

ZEWA

05.07.2011 21:34
moja ulubiona kapustka

ewelina/bunia

03.11.2010 10:19
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat