Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szprotki z ryżem do kanapek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3/4 szklanki (mieszany z dzikim)
szprotki 2 puszki (w oleju)
pomidory krojone z puszki 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szprotki z ryżem do kanapek

Ryż gotujemy bez soli al dente. Przelewamy zimną wodą i osączamy.
Szprotki osączamy z oliwy ,przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
Dodajemy ryż.
Cebulę szklimy na oliwie ,dodajemy przetarte przez sito pomidory i dusimy na wolnym ogniu. Lekko redukujemy. Sos studzimy ,dodajemy do całości razem z posiekaną natką. Wszystkie składniki mieszamy ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki ,aby się „przegryzło”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 14.04.2015 14:57
Ciekawy pomysł
Skotka 14.04.2015 13:48
Też bym chętnie spróbowała:)
paulina2157 14.04.2015 11:17
również ciekawa jestem smaku
IZABELA29 14.04.2015 10:29
ciekawa jestem tego smaku
norweska20 14.04.2015 10:24
super sprawa :) apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak