Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet czosnkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet czosnkowy

Kroki postępowania

1
Fileta myjemy i osuszamy
Krok 1 - Filet czosnkowy foto
2
Delikatnie rozbijamy
Krok 2 - Filet czosnkowy foto
3
Oprószamy kucharkiem
Krok 3 - Filet czosnkowy foto
4
Następnie pieprzem i czosnkiem
Przewracamy i przyprawiamy z drugiej strony
Krok 4 - Filet czosnkowy foto
5
Jajko roztrzepujemy
Krok 5 - Filet czosnkowy foto
6
Moczymy w jajku
Krok 6 - Filet czosnkowy foto
7
W tym czasie rozgrzewamy olej
Krok 7 - Filet czosnkowy foto
8
Obtaczamy w bułce tartej
Krok 8 - Filet czosnkowy foto
9
Dajemy na rozgrzany olej i smażymy
Krok 9 - Filet czosnkowy foto
10
Obracamy i smażymy z drugiej strony
Krok 10 - Filet czosnkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.04.2015 19:34
mięsko moge jeśc w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak